Tennisharrastus

Tennisharrastus

Tennis on suositeltava kuntoilumuoto kaikenikäisille. Laji kehittää sopivasti kaikkia lihasryhmiä, pitää jalat kunnossa ja ylläpitää nivelten liikelaajuudet. Tennis ei harrastajatasolla vaadi erityisen hyvää fyysistä kuntoa, vaan normaali kunto riittää. Siten lajin harrastaminen ei vaadi ajallisesti liikaa. Kilpailumielessä tennistä voi harrastaa tervettä varovaisuutta noudattaen jopa yli 80-vuotiaaksi saakka.

Laji on mielenkiintoinen muun muassa siksi, että tennistä on miltei mahdotonta pelata täydellisesti. Laji antaa haasteita loppumattomiin eikä juuri tule tilannetta, jossa pelaaminen tuntuisi tylsältä. Tennis on pääasiassa taitolaji, missä oikea lyöntitekniikka yhdistettynä taitoon liikkua kentällä oikein ja lukea vastustajan peliä, ratkaisee lopputuloksen. Fyysisellä kunnolla on toki merkityksensä taidoiltaan tasavertaisten pelaajien välillä, mutta yleensä taito ja taktinen osaaminen sekä kyky ylläpitää hyvä keskittyminen koko ottelun ajan, ratkaisevat lopputuloksen. Nelinpeli on samalla myös joukkuepeli, jolloin yhteistyötaidot ja kyky olla rakentava joukkuetoveri, antavat pelaamiseen mukavasti lisämaustetta. Erityisesti nelinpeliä on mahdollista pelata hyvinkin iäkkäänä melko korkealla tasolla.

Tennisharrastus ylläpitää riittävän suoritustason jokapäiväisessä elämässä ja antaa myös henkisesti elämänsisältöä. Suosittelen lajia aloittaville peruskurssin käymistä pätevän tennisopettajan tai kokeneen pelaajan johdolla, jotta oikeat suoritustavat tulevat opituiksi heti aluksi. Ilman opettajaa tenniksen oppiminen on usein hidasta ja saattaa päättyä siihen, että laji tuntuu aluksi liian vaikealta.

Suomen Tennisliitto.Miesten ATP Ranking Naisten WTA Ranking.